order book iconfitness test iconplan your day icon

8 Technologies that will change your company – VanRoey.be

Laat Kuifje in jezelf los.

VanRoey.be heeft voor u het net verschenen boek The Dualarity van Olivier Van Duüren gelezen, Tap into the Energy of Your Personal and Business Transformation. Hoe kan je van digitaal de zuurstof van je bedrijf maken? Hoe groei je van een bedrijf dat digitaal wel ergens in haar strategie heeft staan naar een digitaal bedrijf? Een aanrader.

“To succeed in Digital Transformation you need to put the Customer at the Heart, People as the Soul and Digital as the Oxygen aligned to your company’s Purpose (why) and Aspiration (what)”

In een notendop. Verandering komt van alle kanten, niet in het minst vanuit technologische vernieuwingen. Toegankelijke, betaalbare en onmiddellijk toepasbare technologie verandert de manier waarop we leven en werken. Dit negeren is even moeilijk als het negeren van de zwaartekracht. Die is er ook. Waarom niet Kuifje in jezelf loslaten, op ontdekkingsreis gaan en het nieuwe een kans geven? Waarom niet de magie zoeken in wat technologie voor jouw toekomst kan betekenen? Voor jezelf, je team en je bedrijf. Maar begin vooral eerst bij jezelf.

Natuurlijk zijn er risico’s. We blijven liever doen wat we kennen en wat werkt dan in het onzekere te stappen. Bang zijn is niet zo’n gekke reactie, er staat dan ook heel wat te gebeuren. In 2045 bereiken we de technologische ‘singularity’, waarbij het kunnen van computers het kunnen van mensen zal overstijgen. We bouwen dan machines die intelligenter zijn dan de mens. Laten we hopen dat mensen met de juiste inborst bij deze ontwikkelingen betrokken zijn en dat we de menselijke controle niet uit handen geven.

 Overstijg – ook deze week – de verlammende angst en onzekerheid en kijk naar de eindeloze kansen. Technologie kan de uitdagingen waar we als samenleving voor staan misschien oplossen (klimaat, eindige energie, honger, ongelijkheid, ziektes …). Heb je trouwens een alternatief? Omarm je de mogelijkheden niet, dan loop je de kans om heel snel overbodig te worden. Om je een idee te geven van wat digitale transformatie vandaag betekent, kijk naar die industrieën die hun model aan het heruitvinden zijn: ‘s werelds grootste taxibedrijf bezit geen enkele taxi (Uber), ‘s werelds grootste verkoper van verblijven, bezit geen onroerend goed (Airbnb), de grootste retailers (Alibaba en Amazon) hebben geen fysieke verkooppunten, de grootste mediabedrijven (Netflix, Facebook, Youtube) creëren zelf nauwelijks nieuws noch content…

“We tend to overestimate the speed of change, but underestimate the impact of the coming changes.”

Heb je jouw uitdagers al in beeld? De kans dat het cloudspelers zijn die de mogelijkheden van cloud, big data, mobiele toepassingen, cognitief computergebruik en ‘the Internet of Things’ ten volle benutten, is groot.

 Olivier Van Duüren geeft je inspirerende en concrete handvaten over hoe je de digitale transformatie van je bedrijf vorm kan geven terwijl het toch blijft functioneren. Maar eerst laat hij je zien hoe ingrijpen

d de veranderingen zijn, wat de voordelen en de mogelijkheden zijn. Eerst moet je zien, dan kan je veranderen. Als mens en als bedrijf.

Lees verder in onze blog:
“8 digitale drivers”

OF kom luisteren naar Olivier Van Duüren op het VanRoey.be EindejaarsEvent